30 august 2010

Til lyden af...

Guitarklimp og dejlige glade pigestemmer, har jeg hygget med med aftensmaden i køkkenet.
En stund af de bedre. At lave aftensmad i en småbørnsfamilie, har ikke så tit så meget med overskud og total hygge at gøre, men sådan var det for mig i dag, DEJLIGT!
Inde i stuen sad Max og øvede sig på sin guitar som han fik i fødselsdagsgave af os 3 herhjemme, mens han sang Mester Jakob. Rose har sin søde veninde fra gården på besøg, de leger med Playmobil i stuen og råhygger.
Alt imens der kom koteletter i fad med lækkert snask over og kartoflerne kom i gryden og sat over kog...
Ihhh jeg elsker sådanne stunder og sætter stor pris på at have så god tid til madlavningen på en mandag.

Max der øver på sin guitar og er ret koncentreret.


Playmobil hygge på stuegulvet. (Den blå cykel er et levn fra min egen barndom)


Fadet inden det kom i oven. -Nu håber jeg så at de der koteletter smager som jeg har forestillet mig...


Velbekomme og god aften til dig!

29 august 2010

Når postbudet kommer med noget godt

Helt fra USA havde min mor sendt mig en fødselsdagspakke, hvilket jeg ikke havde regnet med. Nu var hun jo på eventyr, og skulle bare hygge sig, men sød og dejlig som hun er så sender hun mig en gave!
Helt spændt var jeg da jeg drog på posthuset efter denne pakke


Og hvad mon der gemte sig i den...



3 spændende ting. Min mor er god til at finde på. Jeg får gerne ting som jeg ikke skriver på ønskesedlen, men som jeg bliver rigtig glad for!
En flot og blød fugl der kvidrer når jeg trykker den på brystet.
Et fint gult hjerte af golden Onyx fra Utah, som jeg har liggende på natbordet, under min hovedpude eller i min hånd når jeg sover.
En bog, fundet i hendes venindes lejlighed i USA, bogen var på vej i skraldespanden men det nåede den ikke, for min mor nuppede den og sendte den til mig.
Det er så sjovt og hyggeligt at bladre i den og en fornøjelse at studere de gamle fotos taget rundt i det danske land!
Og så også et flot kort med teksten
WE ARE RELATED TO
ALL THINGS;
THE EARTH AND THE STARS
EVERYTHING  

Black Elk

28 august 2010

Om ikke andet...

Skuffelserne synes anderledes og større end da jeg var yngre, med yngre mener jeg for en 10 år + siden, i tiden inden vi fik børn. Ja man blive mere trætte, for et andet overskud eller mangel på samme, andre prioriteringer og en fandens masse praktiske ting som fylder i hverdagen. Altså vi bloiver ældre.
Men jeg kan godt blive ramt af en ked af det følelse og skuffethed, som jeg synes er anderledes end da jeg var barn og ung, eller så har jeg bar glemt hvordan det var dengang...?!

Min lyserøde bog, min taknemmeligheds-dagbog som jeg fik i fødselsdagsgave, kommer til sin ret, den er allerede blevet en meget kær ven!
I dag siger jeg tak fordi jeg har sådan en dejlig lille familie. Alt andet udenfor husets 4 vægge kan føles uoverskuelige, utrygt, trælst, kedeligt, skuffende eller bare dumt, men når jeg så kommer hjem i lejligheden, og lukker døren bag mig, så er det så dejligt, så trygt og godt og ikke mindst RIGTIGT!
Mine børn og min Anders. De 3 er det bedste jeg har!!!

Ja om ikke andet så har jeg min dejlige familie, og her til aften, fandt jeg glæde og tryghed ved at hive dette arbejde frem, satte mig i sofaen med det, mens Anders spillede høj musik for mig, børnene legede glade i gården, og der tænkte jeg bare tak tak tak, og hvor er jeg heldig at jeg har hvad jeg har, nemlig den bedste lille familie.

Taknemmelighed...



I fødselsdagsgave fra børnene og Anders fik jeg en masse skønne sager. deriblandt to rammer til mine broderier. Først her til aften fik jeg sat noget stof i rammen, og arbejder nu videre på det som jeg gik igang med for laaang tid siden.
En tilbagevendende følelse af tryghed og ro kom over mig igen. Når jeg arbejder med ting som dette og luller mig ind i min egen lille verden og lukker alt ude, befinder jeg mig rigtig rigtig godt. Tænker indimellem at det da kunne være rat om jeg kunne leve af "ingenting" og derfor have tid, al den tid jeg har lyst til, til at udfolde mig kreativt. Det færdige produkt er ikke altid det vigtigste, glæden er tit større under processen, men at stå med noget fint og færdigt gør det bare meget bedre!!!

Jeg vil blive rigtig glad for en lille kommentar til dette indlæg...

27 august 2010

God weekend!


Siger hende der ligenu s..... på kur, sundhed og andet fornuftigt. Hun ignorerer også den begyndende sygdom der har sat en dæmper på det hele i et par dage! For fredag smager altså bare af rødvin og saltsnack synes jeg.

26 august 2010

Hvad forestiller dette?

Buksekrise !!!!!!!!!!!!!!

Jeg tror at jeg med sikkerhed kan sige at alle kvinder har prøvet at have en buksekrise!? Men skulle der være en som aldrig har haft problemer med at finde gode bukser, så lad gerne høre fra dig.
Nogle vil måske kalde det et luksusproblem, måske det også er det, men herhjemme hos mig er det en STOR hverdagsirritation.
Det positive er, at jeg har tabt så mange kilo, efter at jeg gik målrettet igang, og det glædes jeg dagligt over. I takt med at kiloene røg af, fandt jeg flere og flere bukser frem fra gemmerne, som jeg kunne passe igen, havde med vilje gemt dem, i håb om at de kom i brug igen. MEN nu er det så gået den modsatte vej, nu er de alt for store, og nogle af dem så store at det altså ikke er klædeligt.
ØV nu har jeg stadig ikke et godt udvalg af bukser, der ligger en KÆMPE stak i mit skab, men har sådan ca. 2 par som jeg synes sidder pænt på mig og som er behagelig at have på!

Hvor hulan køber man fede bukser, i god kvalitet, når man er en "klassisk Levis cowboybukse og lærredsbukse pige", der IKKE vil have bukser med alt muligt lir og dikkadarer, men bare nogle helt enkle neutrale lige op og ned bukser...?!
Nye cowboybukser fra Levis bliver det til så snart jeg lige har 800 kr. men jeg kan jo ikke gå i de samme bukser hver dag, eller kan jeg?

Dagens udbrud herfra.
Jeg fortsætter stilen, og kampen noget tid endnu, og imponerer ofte mig selv, for normalt er min selvdisciplin ikke den bedste... Men her lykkedes det sgu!

God dag til dig!

25 august 2010

Dagens første kop kaffe



 Blev indtaget i gården kl.14:22. Ved "vores" bord lige udenfor køkkenvinduet.

Normalt har jeg drukket ihvertfald en men oftest to kopper kaffe på det tidspunkt! I dag var anderledes, og jeg ville meget gerne væk fra de der kedelige koppeer kaffe jeg tanker på arbejdet, og vente med at drikke en kop kaffe til jeg er derhjemme hvor den smager MEGET bedre.

Onsdagen har indtil videre været rigtig god!
Op kl.06:00, i bad, mad (havregrød med kanel og friskpresset grapefrugt). 07:40 ankom jeg på arbejdet, tids nok til at nå ned i klassen og hilse på børn og forældre inden morgensang. Hyggelig gårdvagts tjans i frikvarteret. 10:45 satte jeg mig op på cykel igen, for så tidligt havde jeg fri.... Direkte afetsd til SATS, interval-løb og lidt styrketræning, hjem, satte 4 vaske over, dejlig frokost (rejemad, tomater og gulerødder), tøj på snor og i tørretumbler og SÅ ENDELIG KAFFEN!!!
Solen har været freme, ihvertfald mellem skyerne der suser hen over himlen i det dejlige blæsevejr. Så jeg tog kaffe, vand, mandler (snød mig til noget snack, burde ikke, men havde sådan lyst), og mine lektier med ud i gården.
Det var en dejlig dejlig rolig stund, med frisk luft og vind i håret. Kaffen smagte fantastisk, læsestoffet var super interessant og en stund som denne gør mig glad og fro!!!

Nu er tiden inde, til at jeg får lavet min aftensmad, som jeg skal have med i tasken, når jeg inden længe cykler til gentofte for anden gang i dag. Pædagogisk råds møde fra 18-21. Dagens tema er spændende og vigtigt. Ved første øjekast synes jeg opgaven til mødet var svær, jeg tror, jeg har fået løst den, vi får se. Om ikke andet så har jeg en historie om en elev og mig som gør mig glad og som jeg tror er startskuddet til et godt og bedre forhold os to imellem.

Dog må jeg sige at jeg er træt, og kunne helt ærligt godt tænke mig bare at skulle slappe af resten af dagen, men arbejdet kalder...

24 august 2010

Taknemmelighed

Det ord kender jeg, hører det og bruger det også i ny og næ. Men jeg har det lidt med det ord (akkurat som med en del andre ord) jeg har ikke helt fået det med ind i mit ordforråd. Uh det lyder måske mærkeligt. Men altså der er nogle ord som jeg forstår og som jeg bruger samtidig med at jeg er lidt usikre på dem.
Det minder mig om da jeg boede i Paris og blev bedre og bedre til at tale fransk. Jeg havde det ligesom jeg fyldte kommode skuffer op eftersom jeg blev bedre og bedre til sproget. Ord var nye, jeg forsøgte at forstå og lære dem, og blev helt høj og glad når jeg formåede at bruge dem selv, og oplevede at jeg kunne gøre det de rigtige steder. Nu skal det tilføjes at fransk er et noget rigere sprog end dansk, et ord kan betyde flere ting. Dette er med til at gøre sproget så fantastisk som det er, men det gør det altså også lidt sværere at lære, synes jeg! Ordene kom ligeså stille ned i skufferne, og når en skuffe var fuld åbnede jeg en ny til nye ord...

Taknemmelighed er så et lidt nyt ord for mig. En blogveninde bruger det, og hun forærede mig den fineste lille bog i fødselsdagsgave. En lille tyk bog i den dejligste lyserøde farve, med yndige blomster på, og med forord af Sarah Zobel Kølpin som jeg så godt kan lide, bogen har mange sider i, lige til at skrive fine og positive ting ned. Se lige her er den ikke fin?



 I forordet står der bl.a. :
"Mange mennesker sætter først pris på det, de har, når de er lige ved at miste det. Men når du øver dig, kan du komme i kontakt med følelsen i din hverdag. Det er muligvis banalt, men det virker. Om nogen tid vil følelsen komme hurtigere til dig, end den gør nu - når du køber ind, når du spiser middag med gode venner, når du besøger din gamle mormor".

Jeg kender i hvertfald godt til det at jeg først sætter pris på noget når jeg er lige ved at miste det...  Kan f.eks. i hverdagen synes familielivet er hårdt, surt og alt for praktisk. Man er mere samarbejdspartnere end kærester når der er små børn i huset. Men når så manden er ude af huset i nogle dage, ja så finder jeg ud af hvor meget jeg elsker ham og IKKE vil undvære ham.

På første side i bogen står der således:


Dette læste jeg i går aftes inden jeg skulle sove. Satte mig for at tage disse linjer med mig på arbejdet og så skrive fine ting når jeg kom hjem. Men da jeg for en time siden kom hjem fra arbejde var jeg helt tom i hovedet. Havde da glemt det, og kunne ikke lige finde 3 ting da jeg begyndte at grave... Og jeg forstår nu bedre hvad hun i forordet mener med at træne taknemmelighed !!!

Jeg vil lade bogen være resten af dagen, og måske jeg i aften ved sengetid kan finde på de 3 ting ellers så er der jo heldigvis også en dag i morgen.
Men GLAD er jeg når jeg af en som jeg knap kender, som aldrig har været hjemme hos mig, som mest kender mig fra min blog og de få snakke det bliver til i frikvarterer og ved kopimaskinen, kan ramme sådan plet med en gave. Det er lige mig. Og jeg er helt vild glad for den gave, så tak igen Sidsel.

I lørdags havde jeg inviteret til fødselsdagsfest. Der blev serveret kage og kaffe og senere ost og rødvin. Gæsterne var en blandet folk af gamle veninder, venner og kollegaer. dejlige søde og gode mennesker. Alle kom de med fine gaver og godt humør. Det var en hyggelig dag med god stemning.
I ørerne har jeg de fineste øreringe som 3 kollegaer havde købt, og på køkkenbordet står flere gaver, der ligesom bevæger sig indenfor det samme tema "velvære". Tag lige et kig på billederne nedenfor...




Men at få ting til sig selv er da fantastisk! Så igen tak til alle jer der var her i lørdags, og tak for dejlige gaver.

At være glad for, at sætte pris på, nu også at være taknemmelig for noget. Jeg skal træne min taknemmelighed. Og det vil jeg se frem til. Jeg tror på at det er godt for mig!

Det sidste billede skal være af en til fødselsdagsgave, fra mine 3 dejlige veninder, Line, Mille og Nina som havde købt mig en blomst, i en "rigtig" urtepotte og i lyserød, lige det jeg havde ønsket mig. Måske ikke årstiden for pelagonier, men jeg er helt vild med den blomst og det er faktisk den eneste blomst jeg synes om at have i min vindueskarm. Og når jeg kigger på den kommer jeg til at tænke på 3 dejlige mennesker...



Hvad er du Taknemmelig for...?

22 august 2010

Hagesmæk-forklæde

Jeg er min mor meget taknemmelig for mange ting, og sætter kæmpestor pris på at hun har formået at gemme og bevare mange skønne ting fra min barndom. Vi snakker om en normade, der har rejst verden rundt og flyttet et utal af gange. Alligevel har hun passet på ting som jeg nu har fået hjem til mig, TAK mor!

En af tingene er en hagesmæk-forklæde. Har selv fundet på det navn, da jeg ikke kan gøre op med mig selv om det er et forklæde eller en hagesmæk. Så derfor dette navn.


Min mor har selv syet det og jeg brugte det da jeg var barn, da min Rose så var lille og besøgte mormor, lånte hun det, og nu har jeg så fået det hjem, for Rose er for længst vokset fra det.
Længe har det været min plan at sy en ny model af det for at sætte det til salg, det er gjort nu.
Den første udgave var en "prøveklud" og bliver derfor ikke færdig, nummer to, blev meget bedre.
Ta daaaa, alle gode gange 3! I dag klippede, syede og fotograferede jeg modellen nedenfor. Den er så fin så fin, og gid jeg havde en lille model jeg kunne prøve den på!


Hagesmæk-forklæde anno 2010 er lidt anderledes. Lommen er ikke kommet med (men det kommer den nok på en fremtidig udgave) og så er der kommet smarte trykknapper på skuldrene.
Den viste model er sat til salg i min Amio shop. Klik her og se flere billeder af den samt hvad jeg ellers sælger.

Sådan en søndag hvor vejret udenfor ikke lokker, og jeg bare er træt, og har brug for at nusse stille og roligt med noget hyggeligt, er i dag blevet brugt til noget kreativt. DEJLIGT!
Men nu kalder pligterne, maden skal laves, bordet dækkes, børnene puttet, madpakkerne skal smørres, madplanen for næste uge skal skrives, og jeg er nok også nød til at bruge bare lidt tid på at kigge på næste uges skema, for lige at forberede hvad jeg skal lave med mine elever...
Fortsat god søndag til dig!

20 august 2010

1:00:58

I går aftes kl.18:15 mødtes jeg med en god kollega, begge var vi iførte løbetøj og sko, og var glade og lidt spændte. Altså hende jeg fulgtes med har allerede gennemført to, ja jeg sagde to marathon, så hun er en garvet og sej løber. Nå men vi havde begge meldt os til minihavneløb, som var enten 5 eller 10 km. Og selvfølgelig skulle vi da løbe 10.
Der er noget magisk, hyggeligt men også lidt tressende over sådanne løb. Inden en løbetur for mig selv eller min træner er jeg ikke spændt, går ikke på toilettet flere gange som før en eksamen. Men de sidste par timer inden afgang hjemmefra var jeg nu ærlig talt lidt rastløs.
Nu er det heller ikke fordi jeg har løbet 10 km. så mange gange, faktisk var dette kun min 5.gang.

19:10 lød startskuddet, vi ønskede hinanden god tur, væk var Eva og så var det bare med at komme afsted. Puha jeg kunne høre min vejrtrækning overdøve musikken, så er det skidt, eller så spiller min ipod bare ikke så højt som den bør... Jeg havde glemt mit ur, øv, skulle jo tage tid på hver kilometer (havde min træner sagt), nå men det kunne jeg så ikke.
Bare jeg kunne holde den på en time og gerne under, så ville jeg synes det var over sejt. Har netop tjekket resultatlisten på Spartas hjemmeside, og set mit diplom, jeg er pænt tilfreds med resultatet!
1:00:58 det er kun 59 sekunder fra at være under en time, jeg er STOLT!!!

I dag er jeg træt som efter en druktur med for lidt søvn bagefter (har heldigvis fri), men dog har jeg ikke tømmermænd, dem gemmer jeg til på søndag. Men det hele går lige list langsommere end det plejer.
Jeg har meldt mig til en halvmarathon som er d.12.september, men den springer jeg over, har ganske simpelt ikke trænet nok og har ikke lyst. Så nu satser jeg på flere løb på 10 km. og måske et på 15. Så kan den halvmarathon komme en anden dag, jeg har IKKE travlt!

God solskinsdag til alle jer derude. Jeg vil nu komme over efter vasketøjet og så få købt rødvin, lagkagebunder, piskefløde m.m.m. Glæder mig til fødselsdagsgæster i morgen!!!


Mit deltagernummer. Som klart skal gemmes! Havde jeg selv kunne vælge var der helt sikkert et 4 tal et sted i nummeret...

19 august 2010

Har du brug for en børnemadras?

Så har jeg to stående.
Det er to boksmadrasser med topmadrasser til. Købt i IKEA og brugt meget lidt. De fylder og jeg vil gerne af med dem.
Mål: 120x60x10 cm.
Ny pris pr. sæt for tilsvarende i IKEA i dag er sådan ca.400-500 kr. Hos mig er de MEGET billige.
Send mig en mail hvis du er interesseret.

17 august 2010

Hvor blev inspirationen og de mange idéer lige af...?

Er det bare helt normalt at man mister (for en tid forhåbentligt) sin inspiration og gode idéer til diverse kreative sysler, når ferien slutter og arbejdet kalder??? Eller er det bare skolestarten der sætter alt ud? Eller hvad sker der.
Lysten er der egentlig, det bugner med stof, mønstre, skråbånd og andet guf ved mit arbejdsbord, men jeg kan skisme ikke komme igang! ØV ØV ØV!

Heldigvis har jeg været god til at få beskrevet gode og interessante forløb til mine 4 billedkunsthold, så jeg til de timer kan diske op med noget godt, ellers havde det da været helt skidt!
Amio, veninders børn, blogbutik, min familie og mit eget hjem..... Ja der er mange steder man kunne præsentere hjemmegjorte ting, men ak, jeg kommer ikke rigtig igang...
Måske jeg bare skal erkende, eller beslutte, at de næste to uger holder jeg fri på den front. Dog lige på nær mit "evigheds projet", nemlig pattchwork sengetæppet. Der skal jo heller ikke tænkes så meget, sekskanterne ER klippet, de skal "bare" syes sammen. Så der skal jeg ikke tænke så meget og slet ikke finde på, synes om, vurdere eller prøve mig frem.
Da jeg gik igang med tæppet aftalte jeg med mig selv at jeg SKAL sy på det HVER dag. Og det har jeg holdt indtil videre. Nogle dage måske blot et par sting, andre dage meget mere, men der er blevet arbejdet på det hver dag siden jeg begyndte for nu 49 dage siden!
Billedet nedenfor er ikke helt opdateret, jeg har nået en del siden det blev taget!

Ja ja. Der er perioder der ikke er så effektive, gode, kreative eller bare ikke lige som man havde ønsket eller forestillet sig.
Men i går præsterede jeg at løbe 10 km. under en time på et løbebånd med min træner ved min side. Havde lyst til at hoppe af MANGE gange, men gennemførte det, heldigvis. Men det krævede nu heller ikke hverken inspiration eller lign. Blot at overbevise mig selv om at det kunne jeg da godt, og jeg "skulle" så jeg kunne cykle hjem med det store smil og stolthed.

Inspirationen og de gode idéer kommer jo igen, det ved jeg!!!

15 august 2010

Der er en lille klisterbåndsfyr i mit køkken!

En dag da jeg sad her ved min vanlige plads i køkkenet, fik jeg pludselig øje på en lille "fyr". På stikkontakten stod der et lille klisterånds ansigt. Det havde jeg aldrig lagt mærke til, eller ihvertfald ikke tænkt nærmere over. Jeg blev helt glad, og synes det var rigtig hyggeligt, samtidig med at jeg spurgte mig selv om hvor han kom fra, og hvem mon havde lavet den og stillet den netop der??? Jeg var overbevist om at det var Anders eller Rose, det ligner ikke Max at lave den slags. Men det er ikke nogen af dem, og ingen synes at vide hvor han kommer fra.
Han får lov at blive stående. Faktisk kan jeg rigtig godt lide de små fjollede, skøre og hyggelige ting der er rundt omkring i vores lejlighed. Her kommer lige lidt billeder af klisterbåndsfyren. Han har 2 ansigter, et smilende og et surt.






Og nu jeg er ved det synes jeg det er på sin plads at vise en anden lille ting her fra lejligheden, pudsigt nok også ved en stikkontakt. Den har fået halstørklæde, og det er min kære Anders der står bag. Han har nok fundet et af Roses dukkers halstørklæder på gulvet, og vupti så kom det da lige på stikkontakten.
Typisk for os, er at sådanne ting kan godt få lov at sidde, der i laaang tid.




Vores hjem er ikke egnet for uventede gæster, her er desværre altid rodet, nullermænd, en masse rent vasketøj der ikke er lagt sammen og på plads i skabet i blå IKEA poser, byggearbejde, og ting der er på vej fra det ene rum til det andet, på vej ud eller i kælderen. Men jeg elsker elsker elsker, de her små ting som jeg har skrevet om i dette indlæg. Synes det er SÅ hyggeligt!

14 august 2010

10 ting du (måske) ikke vidste om mig...

Den søde og dejlige Miri har "meldt" mig til denne blog leg, og jeg vil fluks skrive 10 ting...
Og er faktisk også blevet tagget af Mette (den glade hat) men da jeg så at hun var blevet tagget, valgte jeg en anden i stedet for...

1. Jeg er bange for mørke
-og kan godt finde på at bære mine sovende børn ind i vores seng hvis Anders er ude en aften.

2. Jeg har stået helt nede ved kanten af podiet til diverse modeshows i Paris og kigget lige op i næsen på Naomi Cambell, Helena Christensen, Carla Bruni m.fl.
- fantastisk oplevelse, der resulterede i autografer og mange fotos, da jeg havde mit kamera med!
3. Var fotomodel som barn
- Sammen med min dejlige nabo og klassekammerat Nikolai. Vi poserede i tilbudsavisen for Bagsværd supermarked
4. Jeg er VILD med Shubidua
-Det får mig til at drømme mig tilbage til min barndom og en masse gode stunder på fritidshjem og forældre fester hvor vi hørte Shubidua. Anders hader dem, så jeg kan kun høre det når jeg er alene hjemme. Men har fakstisk ikke nogen CD´er med dem... ØV
5. Jeg er ikke særlig god til at tale engelsk
- Skyder skylden på en ualmindelig dårlig og fordrukken engelsklærer...
6. Har meget let til tårer
-Græder nemt foran programmer som Sporløs

7. Er skilsmissebarn
Da jeg var ca.7 blev mine forældre skilt. Vi piger blev hos vores moder.
8. Har været kassedame i Netto & Irma
-Netto på Nørreport station, behøver jeg at sige andet en HÆSLIGT???
9. Har fløjet til New York i concorden hvor jeg sad bagved Grace Jones
Min kære fætter fik en bonusgave fra sit arbejde, og tog mig med 3 dage til New york, fra Paris (boede der på det tidspunkt). 3 dage i luksus på det vildeste hotel, privatchauffør og min rige fætter betalte stort set alt hvad jeg lavede...
10. Kunne spille temamelodien fra tv-serien Dallas da jeg var barn
Lyder måske ikke som noget særligt. Men Dallas var hot på det tidspunkt og jeg var meget populær der hvor vi boede, mange af børnene (også drenge der var større end mig selv) kom og spurgte om ikke jeg ville spille Dallas!!!

Det var så 10 ting. Kunne have fundet på flere, kunne have valgt andre, kunne have skrvet 10 ting ud fra et bestemt tema, men nu blev det sådan...

Jeg kaster bolden videre til
Sidsel
Bianca
Puk
Kate
Line
Karen

13 august 2010

De rette ingredienser og det der giver mening...

Da jeg i går havde fri fra arbejde og var helt træt, kunne jeg slet slet ikke overskue hvad der ventede mig. Cykeltur til fritteren, hente to børn, i BR og boghandel med dem efter bogbind og fødselsdagsgave til Roses klassekammerat, hjem med indkøb og tasker og op på cyklerne igen, for så at køre heeeele vejen til Østerbro og spise aftensmad hos nogle skønne venner og deres børn. Puha jeg havde mest lyst til at cykle hjem, sætte mig helt stille i sofaen og ikke snakke med nogen. Men som en kollega sagde, når først du er der er det jo sikkert rigtig hyggeligt. Og det var det!!! Fandt mig selv i køkkenet med et dejligt glas rødvin, i selskab med gode og dejlige venner, børnene forduftede og legede, og der tænkte jeg for mig selv, det her giver mening. Jeg glemte alt om arbejde, hovedpine, forvirring over skoleåret der kun lige er begyndt... Holdt en ferie-festaften!

Da vi alle 4 kl.næsten 22:30 (alt alt for sent for vores to små skolebørn) cyklede gennem gården der var helt mørk, cyklede jeg bagerst og anede bare de små kroppe der hjulede ved siden af Anders, og så et virvar af blinkende cykellygter. Jeg blev ramt af en kæmpe glæde og taknemmelighed over at jeg har min lille familie. Det kan godt være at livet er uoverskueligt, at det nogen gange kokser og jeg kikser i det, men det er lykkedes mig at skabe en familie. Og jeg har to dejlige børn og en kæreste som er den bedste far!
Juhuuu tænkte jeg!!!

Det er vel bare med at finde de rigtige ingredienser for at det er rart at være. En aften med gode venner, cykeltur gennem regnen med børnene, Max og jeg der sludrede hele vejen, så han da vi kom hjem sagde "allerede" jeg tænkte slet ikke over den lange tur fordi vi hyggesludrede hele vejen mor!
Den netop overståede træning med min personlige træner, der var ekstrem hård og sej men god, er en anden ting der skaber glæde og mening i mit liv og hverdag. Og på vejen hjem stoppede jeg ved den dyre men lækre grønthandler på Frederiksberg, og købte for mange penge lækkerier, men jeg synes jeg kunne tillade mig det, og vil nu glæde mig til min egen snack skål i aften...
Iført mit træningstøj sidder jeg her og skriver, var så glad da jeg kom hjem at jeg ikke havde tid til at gå i bad først.
Det vil jeg gøre om lidt, inden jeg smækker pizzadejen sammen, henter Max, og sammen med ham henter Rose der er til børnefødselsdag. Jeg vil se frem til farmands lækre hjemmelavede pizza, disney sjov, strikketøj i sofaen og måske lidt rødvin...

God fredag aften til dig der kigger forbi.


Udsigten fra hvor jeg sidder og skriver. I vindueskarmen står alle mine lækkerier jeg købte på vej hjem, uhm! Og heldige mig at det kun er mig der spiser hindbær og kirsebær, så jeg kan smovse kan jeg...

11 august 2010

1 ud af 4, det er bare IKKE godt nok!!!

Det kører bare ikke for mig. Skolestart er altså bare hårdt. Det kan godt være vi lærere har en lang sommerferie, men havde vi den ikke tror jeg ikke vi holdt til jobbet. Ihvetfald er vi mange lærere der ved skolestart er totalt travle, stressede, forvirrede og mest af alt TRÆTTE. Hvon kan 4 billedkunstlektioner slå mig sådan ud og give mig sådan en hovedpine som nu har luret siden jeg fik fri kl.12. Ja man kan undre sig.
Jeg ønsker ikke i har ondt af mig, jeg må bare ud med det. Er helt vildt forvirret i disse dage, har slet ikke overblik over dette skoleår, jo i billedkunst, men dansk, puha. Der er noget gyserforløb (gisp ved ikke meget om gys), nabosprog (har svært ved at forstå svensk og norsk samt skelne mellem de to sprog)...  Men vent bare om nogle uger er der forhåbentlig faldet ro på igen, og så kører det derudaf...

Jeg har syet mig et pudebetræk, og skulle da lige hamre trykknapper i. HAVDE øvet mig, og lige hamret dem meget vellykket i et stykke tøj, uden problemer. NU sidder der 3 knapper som er hamret skævt i, så knappen ikke kan lukke. KUN 1 kom rigtigt i !!!!!
Hvad f..... gør man så??? Gode råd er dyre. Jeg ved IKKE hvad og hvon jeg redder dette problem. Kan nogen hjælpe mon?

For mig er min blog en god, rar, fornøjelig, positiv del af min hverdag. Og jeres blogs er et meget inspirerende input, og jeg NYDER at læse med på rigtig mange.
Men jeg tror jeg må trække stikket ud, eller ihvertfald prøve. For det kører som sagt bare ikke for mig for tiden. Og hvad hulan skal det regnvejr nu til for, i dag hvor der lå en 10 km. løbetur foran mig, ØV!

Hvis nogen kan lure mit problem med knapperne på billedet nedenfor, tager jeg gerne imod råd og hjælp til at få knappen ud af stoffet igen...
Kan i ha det så længe!

10 august 2010

Åh ja da, så er det for alvor blevet hverdag...

I dag skal jeg blot have 3 lektioner og møder først kl.9:50. Den står på 10-finger kursus med min klasse og bagefter skal de have chokolade muffins (som jeg bagte sent i går aftes), for vi skal da fejre lærerindens fødselsdag...
Det er længe siden je har været oppe SÅ tidligt. Det er faktisk rigtig hyggeligt, især fordi resten af familien sover så her er heeeelt stille!
Men jeg skal lige vænne mig til det.
Nu vil jeg slutte, ønske alle en dejlig tirsdag, og god skoledag til alle skolebørnene!

09 august 2010

Behøver jeg at sige noget?


-andet end at nu er hverdagen gået igang...

Regnvejrstur




Min lille familie og jeg foreviget på Assistens kirkegård i går på min fødselsdag. På den hyggeligste gåtur gennem regnen i ro og mag og med paraplyer...

08 august 2010

Tirsdag d.8/8-1972 kl.01:20

For at være helt præcis så fylder jeg år kl. 01:20 i nat! (mor hvis du læser med må du rette mig, mener det er det klokkeslet). Så er det 38 år siden at min kære moder fødte mig, at min dejlige søster fik en lillesøster, og familien gik fra at være 3 til 4...
Tak mor og far! Tak storesødesøster! I er min store familie og jeg elsker jer.
Nu har jeg min egen lille familie, bestående af min skattemand Anders, vores søde børn Max og Rose og mig selv.

I morgen må solen gerne skinne. Det plejer jeg at sige at den altid gør på min fødselsdag, meeen det holder desværre ikke altid stik. Da jeg var lille var mine forældre, min søster og jeg nogle gange i TIVOLI på min fødselsdag, en oplagt dag, sommer sol, ferie og forlystelser. Fra min barndom husker jeg også morgenmad ved det lille bord i haven. Åh de kære barndomsminder, fra en dejlig barndom!

Nu skaber jeg selv traditionerne, sammen med min lille familie. For mange år siden købte jeg nogle meter stof med flag på. Fint bomuldstof med små røde flag. Syede en dug til Anders som han fik i fødselsdagsgave (derudover fik han en rejse til Paris), heldigvis da, for dugen var jeg mere vild med en han var. Men dugen lever endnu, og kommer på hver gang der er en herhjemme der har fødselsdag. Ellers er vores fødselsdagstraditioner at fødselaren bliver vækket til fint dækket bord med gaver og dejlig fødselsdagsmorgenmad, gerne lækkert brød fra bageren. Efter morgenmad er det fødselaren der bestemmer hvad der skal ske resten af dagen...

I morgen skal vi spise lækker morgenmad: croissants, brød fra bageren, juice, pandekager med frugtsalat i og café au lait. UHM!!!
Vejret er med til at bestemme hvad vi gør. Jeg håber på pic-nic i en park ellers så en god frokost restaurant. En lille udflugt, måske is ved Langelinje, eller biograf hvis det der regnvejr som DMI lover altså kommer!!! Entrecote til aftensmad herhjemme og hygge. Det er jo første skoledag for børnene mandag, så vi skal ikke være sent ude i morgen aften.

Jeg glæder mig meget til i morgen. Tidligere på aftenen var jeg forbudt adgang på børneværelset hvor Anders og børnene puslede med hemmeligheder!
Nu vil jeg tage pandekagedejen ud af køleskabet og komme igang med pandekagerne. Vælger at bage dem i dag, og så bare varme dem i morgen tidlig, for jeg gider ikke stå og svede over det i morgen.

I skal også have en dejlig søndag!
Mange hurrahilsener
fra en glad fødselar

06 august 2010

Mange har noget med Alexander Kølpin...

Jeg har noget med hans hustru. Jeg synes hun er så dejlig at se på, og har en blid og skøn stemme. Faldt pladask for hende da hun for pænt lang tid siden var i TV ang. en bog hun har skrevet!
Jeg har netop tilmeldt mig et foredrag gennem FOF, med overskriften "Positiv psykologi". Nedenfor kan i læse hvad der i info stod om foredraget.


Positiv psykologi, der er en relativt ny retning inden for psykologien, handler om psykisk velvære, om menneskets potentiale og muligheden for at skabe et lykkeligt liv. Den retter opmærksomheden mod det udviklende, det forebyggende og det positive i mennesker. Tanken er, at vi alle sammen har mulighed for at hæve vores generelle lykkeniveau. Det kræver dog en bevidsthed om positive følelser, om styrker, om optimisme og om det at leve et liv, der rækker ud over én selv.

Jeg glæder mig!!! Måske en anden af jer blogkvinder også kunne tænke jer at høre dette foredrag???

Blå

Et kig op i himlen...

Her til eftermiddag havde jeg den hyggeligste stund sammen med Rose. Ærlig talt så er jeg ikke god til at give mig selv tid og ro til sådanne stunder, hvor vi har god tid sammen som i dag. Og vi nød det begge to rigtig meget. Mens jeg lå der på tæppet på græsset i gården og hun klippede og klistrede (noget hun meget ofte gør), så jeg op i den blå himmel. Jeg bliver altid så fascineret og tiltrukket af en himmel så blå og uden skyer. Men aldrig har jeg ligget på ryggen og taget et billede op i himlen på den måde.

Rose inviterede mig ind i en nyoprettet klub (den blev vist både opfundet og oprettet mens vi lå derude). Og jeg meldte mig ind med glæde! Ved dog ikke helt hvad det indebære at være med i klubben, men det er vel også ligegyldigt, Rose er glad og vi to tøser har noget sammen!
Jeg kastede mig også over farver, papir og saks, og begyndte at indrette kassen hvori hendes zuzupet bor. Der kom maleri på væggen og et gulvtæppe på gulvet. Mere nåede jeg ikke inden jeg blev kaldt ind for at hjælpe til med madlavningen. Til Roses store skuffelse, men der er heldigvis en dag i morgen, hvor Max, Rose og jeg holder vores aller aller sidste feriedag!

Her bor zuzu, som vist nok hedder Anna-Maria?!

Rose spurgte mig om hvilken farve jeg bedst kunne lide hvis jeg kun måtte sige en. Det var vist en del af optagelseskravene for at være med i hendes klub. Hun ved jeg ELSKER farver, og har svært ved at vælge en farve. Men nu skulle jeg jo vælge og så bliver det altså blå. Og efterfølgende bemærkede jeg noget blåt ved min side. Liggende tog jeg billede af denne smarte bil!

Jeg synes det er herligt at legetøjsbilen er meget større en døren i baggrunden!

Sommerlyset er altså helt fantastisk til at fotografere i. Her kommer lige lidt stemningsbilleder fra en dejlig stund med Rose i eftermiddagssolen. Min pige i gang med sine klippeklistre sager og et kig ind i zuzus hjem. Shhh den ligger og sover!






Gaven jeg gav i dag var også lidt blå. Blå med flotte farvestrålende ugler. Og Sidsel blev rigtig glad, og så er jeg også rigtig glad!!! Jeg havde syet hende et indkøbsnet og fik så den hyggelige idé at der da også skulle være et til hendes datter Carmen. Min egen datter vil meget gerne have nogle af de samme ting som mig, og jeg tænker at lille Carmen har det lige sådan. Nu kan de ihvertfald have deres mor-datter gode stunder sammen når de skal ned og handle!


Dette blå indlæg skal afsluttes med en masse farver. Den klare blå himmel fascinerer mig og er på sin egen måde magisk og dragende. Men et væld af farver ét sted er altså også guf for mine øjne. Jeg håber du har nydt dette indlæg lige så meget som jeg har nydt at skrive det...



Et kig ned i én af kasserne med farvegrej. Her farveblyanterne. Der er selvfølgelig også en med tusser og en med blyanter...

05 august 2010

Pigen i rødt


Jeg kunne altså smadder godt tænke mig sådan en regnjakke!!!

04 august 2010

August

Som tidligere nævnt i juli indlægget, så er der noget jeg kalder fødselsdagsmåneder. August er min måned, for der har jeg fødselsdag. Min fødselsdag er ret "flot" hvis jeg selv skal sige det, d.8/8 ! Min mor har sgu gjort det meget godt, da min søster er fra d.22/2, lige tal det hele og sørme også vores fødselsår henholdsvis 1970 og 1972.
-Nå det var lige et sidespring...

AUGUST:
Det er måneden hvor den dejlige lange skolesommerferie slutter og børn og os lærere starter igen! Der er noget magisk over når skoleåret starter, nok mest for børnene. Selv husker jeg tydeligt fornemmelsen i maven på vej til skolen første dag efter ferien. Jeg glædede mig altid til at se vennerne og til at starte på et nyt friskt skoleår, med spidsede blyanter og måske en ny skoletaske eller nyt tøj!
På mandag starter skolebørnene ihvertfald her hvor jeg bor. Mine egne børn er spændte og glæder sig. Max skal starte i 3.klasse, og er spændt på at skulle have engelsk og historie som er de nye fag i år. Rose starter i 1.klasse, hvilket er noget særligt. Begge børn har fået nyt tøj til første skoledag, og jeg har i al hemmelighed købt et fint rødt armbåndsur til Rose (billeder følger).
Men inden da skal vi fejre min fødselsdag. Havde planlagt frokost på en restaurant, som jeg længe gerne har villet besøge, men ak, fandt i dag ud af at den ikke eksisterer mere. Så nu skal der tænkes hurtigt... Max var så sød at foreslå at han, Rose og Anders skulle finde på en overrsakelsesplan for dagen, og tænkt det tror jeg at jeg takker ja til, for jeg kan godt lide overraskelser!

Egentlig er der ikke så meget på tapetet for mig og min familie i august. Det vildeste og mest interessante er skolestart, min fødselsdag, og så at jeg planlægger at holde en lille fest for venner og en flok kollegaer. Men det kræver at bryggerset bliver lavet færdigt hvilket sætter lidt af et pres på min kære Anders. Så jeg har ikke skrevet invitationerne endnu, invitationer som Rose så fint har dekoreret.
Vi får se.

Med lidt billeder fra min fødselsdag sidste år som bare var den BEDSTE dag med totalt godt vejr vil jeg slutte af og ønske dig en rigtig god august måned.

Morgenmad og gaver i gården


Rose i sin fine hvide kjole og nydelige fletninger

Max med farmands kasket der leger sej i Kongenshave hvor vi spiste sandwich og slappede af i græsset.

Max og Rose.

Min fødselsdag 2009. Morgenmad i gården, gaver og glade børn. En masse sommerbørn der leger, og senere hoppede vi alle 4 op på cyklerne med næsen mod byen. Kanalrundfart, gåtur gennem byen, sandwich i Kongenshave .... Resten af dagen husker jeg ikke. Men jeg husker tydeligt at det vare en DEJLIG dag med masser af sol!!!

Glæden ved at give

Glæden ved at give bliver for mig endnu større og bedre når det jeg skal give væk er noget jeg selv rigtig godt kan lide. Jeg kan også mægtig godt lide at få gaver, men kan faktisk godt nogen gange blive lidt forlegen når det sker. Tænker meget over hvilken grimasse jeg nu skal stille op når papiret er åbnet. Har svært ved at sige at jeg ikke bryder mig om gaven hvis det er tilfældet...
Samtidig kan jeg være lidt nervøs når jeg giver gaver, for hvad nu hvis modtageren ikke bryder sig om det. Jeg plejer at vælge gaver ud fra et eller begge af mine give-gave-kriterier. Den sikre: en ting fra modtagerens ønskeseddel, eller den personlige: noget jeg selv er vild med og godt selv vil have, og som jeg samtidig tror at modtageren vil synes om. Og oftest kan gaven byttes, i tilfælde af at den ikke falder i modtagerens smag.

I morgen skal Sidsel have en gave. Det skal hun fordi hun var den første faste læser på Gaia´s butik. Sidsel er min kollega, en smuk og sød pige, hende som med sin dejlige, bløde og lækre blog inspirerede mig til selv at have en. På det tidspunkt var hun på barsel og jeg havde da endnu ikke prøvet at arbejde sammen med hende, og faktisk ikke rigtig talt med hende. Men jeg fulgte med på hendes blog og har fra første kig nydt det. Nyder indlæg og billeder, kan godt lide hendes ord og måde at skrive på.

"Optaget af at leve i NUET. Af de små, men smukke elementer i den helt almindelige hverdag. Fokuseret på de ting der fungerer - det som lykkes. Bloggen er mit lille kreative frirum og fungerer som en slags logbog for min daglige bestræbelse på, at fokusere på nuet og den lille lykke i hverdagen."

Sådan skriver Sidsel i sin profil, og jeg synes det er rigtig interessant. Især det med at fokusere på de ting der fungerer, det som lykkes! At have det med i sin hverdag tror jeg er en stor hjælp og opmuntring!

Inde på strygebrættet ligger gaven til Sidsel. Sidste sting blev syet lige inden jeg lavede den dejlige kop kaffe som jeg har nydt mens jeg har siddet her og skrevet. Med et stort smil om læben sagde jeg "hvor er det fedt" til mig selv da jeg foldede kreationen sammen, og kan slet ikke vente med at give gaven! Jeg har meget lyst til at vise billeder her i dette indlæg, men det kan jo ske at Sidsel læser med, og det skal altså være en overraskelse! Jeg håber at hun også kan lide det jeg har lavet til hende!!!
Jeg kan røbe så lidt at det er helt sikkert noget hun kan bruge, og stoffet det er syet af er jeg ret overbevist om at hun kan lide, uha spændende, vi får se...

Kaffen er drukket. Indlægget er skrevet. Nu skal jeg videre i dagens program. På min liste står der med stor skrift "IKKE begynde nye syprojekter i dag". Jeg skal blot sætte kantebånd på en vest, som en kunde skal have i morgen.
Så frem med støvsugeren og gulvskrubben...
Fortsat god soldag til dig!

03 august 2010

"alene" hjemme...

Børn puttet, mand ude at løbe. Jeg har det lidt som om jeg er alene hjemme, kender du det?
Sidder så her i sofaen med en eller anden film kørende i tv og computeren i skødet.
Har mest lyst til at sy, burde rydde op, lægge vasketøj på plads eller arbejde lidt, men kan ikke finde ud af hvor jeg skal starte. I løbet af denne ferie, hvor jeg har siddet meget ved mit sybord, har alt andet omkring mig fået lov at sejle. En masse bunker, kasser m.m. som jeg skulle have ryddet op i, står stadig hvor de stod da ferien startede, for FEM uger siden! Nu er det lidt svært at nå for om ikke mange dage starter jeg arbejde og børnene i skole, dagene skal bruges til afslapning, en dag på skolen (møde og klargørelse af klasseværelset), og så skal vi også fejre min fødselsdag!!! Så jeg minder mig selv om at jeg går et skoleår i møde på nedsat tid, hvilket betyder at der kommer en del skemafrie dage. Dage jeg kan bruge på mig selv, hjemmet, børnene, sytøjet, træningen m.m. Så hvad jeg ikke når nu, kan jeg vel nå på mine fridage... Jeg føler mig nu priviligeret! Det kommer til at gøre ondt i pengepungen, men tid er en mangelvare, så jeg er meget glad for at jeg får mere tid til andet end arbejde.
Vil nu hive mit projekt patchwork-sengetæppe frem og blive sidde her, tungt og godt i sofaen!
Hvad laver du når du er alene hjemme?

02 august 2010

5 dage endnu!

Til jeg trækker lod om denne toilettaske:
Klik her så kommer du videre til min butik hvor du kan deltage...

01 august 2010

Uha jeg trækker den virkelig til det sidste...

 Her på denne sidste feriedag forkæler jeg mig selv, trods den dårlige samvittighed.... En kold pastis og lidt chips inden jeg om lidt går igang med madlavningen...

Til salg? (og hvorhenne?) til gave? og til hvem?

Toilettaske nr. 2 er færdig.
Det her blogbutik og amio forvirrer og stresser mig en lille bitte smule i dag!
På hvad og hvor skal man satse???
Nå men jeg er lige blevet færdig med en toilettaske, og sidder nu og spørger mig selv om hvor den skal hen...
Har du en mening om dette?